تاریخ نوشته: ۱۴۰۲/۱۰/۲۶
شماره : ۴۸

ضرورت شناخت محرومین و محرومیت در کشور

شناخت محرومیت متاسفانه ایران هم همانند بسیاری از کشورهای جهان درگیر مسئله محرومیت هست چه بسا که در سال های اخیر این مسئله پررنگ تر شده است. کنترل و ریشه...

ضرورت شناخت محرومین و محرومیت در کشور

شناخت محرومیت

متاسفانه ایران هم همانند بسیاری از کشورهای جهان درگیر مسئله محرومیت هست چه بسا که در سال های اخیر این مسئله پررنگ تر شده است. کنترل و ریشه کن کردن این معضل مستلزم بررسی توسط ارگان های مختلف کشور میباشد که قبل از شروع فعالیت در این زمینه در مرحله اول باید به شناخت محرومیت در کشور پرداخت.
شناخت محرومیت در کشور توسط گروه های جهادی و با کمک گرفتن از عوامل دولتی راحت¬تر و سریعتر انجام میگیرد.

شاید هیچ رشته ای به اندازه حرفه مددكاری نتواند درخصوص مشكلات افراد جامعه و محیط اجتماعی خودمان عمیق به مسئله نگاه كند. شناخت محرومیت مطالعه در مددكاری و آشنایی با دستگاههای مرتبط با آن دیدگاههای تازه ای را در نگرش ما به حیطه و امور مسائل اجتماعی به ما عرضه می كند. مددكاری و آشنایی با دستگاههای مرتبط با آن ما را از مهارت ذهنی خاصی برخوردار می كتد تا بتوانیم به غم ها و خوشحالی های زندگی جاری خودمان و دیگران سفر كنیم و به دلایل و نیروهای اجتماعی موثر در بوجود آمدن مشكلات افراد دست به تجزیه و تحلیل بزنیم. در مددكاری اجتماعی و شناخت محرومیت نقطه نظر اصلی متكی بر این اصل است كه زندگی انسانها حالت تدخلی دارد و این باعث می گردد كه رفتار اجتماعی انسانها را مورد بررسی قرار می دهد .


شناخت محرومیت و علل آن و تلاش برای رفع محرومیت از جامعه ، عاملی بوده است كه همواره خیر اندیشان و غمخواران تاریخ را بی قرار میكرده است.

شناخت محرومیت یعنی شناخت فقر و تنگدستی و مشكلات اقتصادی افراد جامعه كه همواره در طول عمر بشریت به اشكال مختلف و به تناسب نوع حكومت و نوع اقتصاد وجود داشته است و در هر زمان عده ای از مردم جامعه با این مسئله دست به گریبان بوده اند .
یکی از آسیبهائی که در جامعه روبه فزونی می باشد، افزایش آمار و ارقام افراد فقیر جامعه است که در سطح شهر علی الخصوص کلان شهرها ازجمله تهران بزرگ دست به شغلهای کاذبی همچون سیگار فروشی ، گل فروشی در سر چهار راهها ، فروش برگه های دعا، واکسی ، آدامس فروشی وغیره مشغول میباشند.شناخت محرومیت به این موضوع کمک میکندکه این افراد چگونه و از چه طریقی دچار این مشکل شده و اینگونه آوارگی را در اجتماع بر دوش می کشند
این افراد مستمند ، با توجه به هدفی که برای خود دارند که غالباً مسائل درآمد و امرار معاش برای خانواده و گاهاً سرپرستی یک خانواده را نیز بدوش می کشند نیازمند دستگاههای حمایتی مثل کمیته امداد میباشند.
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد، این افراد مستحق زائیده و نشات گرفته مشکلات فقر، رشد ناکافی اقتصادی، توزیع ناعادلانه درآمد، طلاق ، اعتیاد و غیره می باشند که باید طی یک حرکت کارشناسانه جلوی مشکلات فوق گرفته شود تا جامعه از سلامت بهتری برخوردار باشد.کمیته امداد امام خمینی یک دستگاه حمایتی است.
که نقش بسیار مهمی را می تواند در جهت داشتن یک جامعه ایده آل برای یک دولت سالم و پویا به ارمغان بیاورد.
از جمله اهداف گروه های جهادی شناخت مناطق محروم علت محرومیت و تا حد توان پایان دادن به محرومیت در مناطق محروم میباشد . نیروهای انسانی دراردوهای جهادی بدون کمترین چشم داشتی و خالصانه با روحیه‌ای ایثارگونه، به دنبال محرومیت زدایی از مناطق محروم و کمتر دیده شده کشور هستند، بازتاب کلی چنین عملی در دراز مدت کاهش فاصله طبقاتی، ساماندهی اقتصادی مناطق محروم و شناسایی آن‌هاست.

اگر قرار است تصمیمی برای محرومان گرفته شود قطعا باید با حضور و استفاده از نظرات آن ها باشد، باید فضایی بر محور گفت وگو را ایجاد کرد تا این عزیزان مکنونات ذهنی و قلبی خود را بیان کرده و مشکلات را نیز عنوان کنند.
همزمان با تشویق محرومان به قرار گرفتن در فضای گفت وگو باید افراد مسئول نیز شنونده مسائل آنها باشند.
ثبت تجربیات افراد دچار محرومیت و یا کسانی که از جنبه های مختلف به محرومیت زدایی علاقه مند هستند و همچنین به اشتراک گذاشتن آن ها نقش مهمی در تصمیم گیری ها برای مناطق محروم دارد.

شورای مرکزی کمیته امدادامام خمینی رحمه الله مستقيماً تحت نظر مستقيم مقام معظم رهيري قرار دارد و اساسنامه آن نيز در مورخ 20/3/1366 به توشيح و تاييد حضرت امام خميني رسيده است. و همچنين با توجه به اهداف اساسي انقلاب كه حمايت از نيازمندان و در ماندگان را در صدر برنامه هاي نظام قرار گرفت .در حال حاضر اين نهاد مقدس با انجام وظايفي خطير و اساسي در زمينه فراهم نمودن فضاي خودكفايي و اشتغال زايي ، انجام خدمات بهداشتي و درماني ، مددكاري ، فرهنگي ، عمراني و نهايت توسعه نيروي انساني جهت بهبود فرايند انجام كار ، سعي دارد با زدودن سايه فقر و محروميت از جامعه نقش موثري را در كارايي و اثر بخشي آن ايفا نمايد.

كميته امداد امام خميني با هدف ياري نمودن محرومان و مستضعفان بر اساس فقه و اخلاق اسلامي از راههاي قانوني تشكيل يافته تا در راه امداد درماندگان و آسيب ديدگان و خودكفا نمودن محرومان تلاش مستمر داشته باشد.
وظایف اساسی کمیته امداد خمینی
1. تلاش در تحقق و بررسي و شناخت انواع محروميتهاي مادي و معنوي افراد و خانواده هاي محروم
2. پرداخت مستمري ، كمك هاي نقدي و جنسي به محرومان و فراهم آوردن امكانات لازم جهت خود كفا نمودن افراد محروم و مستمند در حد توان .
3. ايجاد بيمارستان ، درمانگاه ، داروخانه طبق ضوابط مربوط جهت درمان بيماران بي بضاعت و محرومان
4. اعطاي وام به خانواده هاي محروم جهت خود كفا شدن ، درمان ، كمك به تجهيز و تهيه مسكن ، تحصيل ، ازدواج و جهيزيه.
5. تهيه وسائل آموزشي وانجام خدمات فرهنگي و كمك آموزشي برابر مقررات.
6. آمادگي براي جبران نارساهايي از قبيل تصادفات ، اتفاقات و رويدادهاي طبيعي و تجاوزات و تعديات دشمنان داخلي و خارجی.
امروزه نيروي انساني در امر توسعه و سازندگي نقش محوري را ايفا مينمايد كه اين امر موجب شده سازمانها در امر تحول و بالندگي خود جايگاه ويژه اي به نقش آموزش در افزايش بهره وري نيروي انساني قائل شوند. كميته امداد امام خميني در سال 1379 بادارا بودن حدود 15919 نفر شاغل در سطح كشور كه از اين تعداد حدود 3779 نفر داراي مدرك تحصيلي عالي و مابقي ديپلم و زير ديپلم مي باشند كه جهت رسيدگي و خدمت به محرومين جامعه انجام وظيفه مي نمايند . همانطوريكه از آمار مشاهده ميشود نسبت نيروي خدماتي به كارشناسي بسيار بالا است كه نياز است با توجه به فرم استانداردهاي موجود افزايش يابد.

به همين منظور كميته امداد امام خميني براي ارتقاء سطح كارايي خدمت به محرومين انقلاب اسلامي در جهت افزايش توانايي ، علمي و تخصصي كاركنان و همچنين آشنايي آنان به روشهاي جديد كه معمولاً روز به روز در حال ترقي وتكامل مي باشد از سال 67 با برگزاري دوره هاي آموزشي مهارتي و تخصصي و دوره هاي كارداني ، در مركز آموزش عالي علمي – كاربردي و با تشويق و ترغيب و تقبل هزينه تحصيلي كاركنان براي راهيابي به دانشگاهها از طريق بورس تحصيلي اقدام نموده است .

مسئله محرومیت محرومیتـزدایی نیروی انسانی کمیته امداد مددجو مددکار مستضعفان مهارت ازدواج تحصیل جهیزیه مسکن خدمات فرهنگی دانشگاهها گفتگو

دیگر نوشته‌ها

شکر خدا که تحت لوای خدیجه ایم